Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 285

Gepubliceerd op: 27 september 2018 19:55

Dit jongerenboek is het tweede in het Nederlands vertaalde liefdesverhaal van Jennifer Niven. Het boek leest gemakkelijk, maar het is niet zo sterk als het eerdere “Waar het licht is”.

Libby (17), was ooit het dikste meisje van Amerika en nu is ze enorm afgevallen maar nog steeds het dikste meisje van de school (zo'n 160 kilo). Ze wordt verliefd op de knappe, populaire Jack. De liefde is wederzijds en na het overwinnen van enkele strubbelingen schotelt de auteur de lezer een happy end voor.

Moraal van het verhaal: durf jezelf te zijn en trek je van anderen niets aan. Het boek past perfect in de rij romans over twee geknakte, eenzame tieners die samen wat minder geknakt en eenzaam zijn.

Jammer dat de auteur Libby en Jack met wel erg veel problemen laat dealen: echtscheiding, een vader met kanker, prosopagnosie (gezichtsblindheid) en pesterijen. Libby en Jack vertellen afwisselend een hoofdstuk in de ik-vorm. De karakters worden goed neergezet, de dialogen zijn sprekend en authentiek en de schrijfstijl beklijft voldoende, maar het verhaal is te zoetsappig om te overrompelen. Vanaf ca. 15 jaar.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Rita van Lierop, BackOffice Jeugd

  • Schrijver: Niven, Jennifer
  • Titel: Op mijn schouders
  • Uitgeverij: Moon
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 364