Biebtip 287

Gepubliceerd op: 15 oktober 2018 17:14

Een spannende politiethriller met een vrouwelijke inspecteur in de hoofdrol: Erika Foster. Dit is, na Het meisje in het ijs, het tweede deel van de serie rondom Erika Foster. Het derde deel, Donker water, is inmiddels ook in het Nederlands verschenen. De boeken spelen zich af in Londen. De stalker in de nacht is goed zelfstandig te lezen.

Afwisselend worden in het verhaal de moordenaar en de inspecteur gevolgd. Het eerste slachtoffer van de moordenaar is huisarts Gregory Munro. Hij wordt na enkele dagen dood aangetroffen in zijn bed, onder verdachte omstandigheden. Een paar dagen later wordt een bekende televisie presentator onder dezelfde verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn bed. Is er een seriemoordenaar actief ? En zo ja, wat is de link tussen de slachtoffers en de mogelijke seriemoordenaar ? Inspecteur Erika Foster en haar team onderzoeken de zaak. Erika Foster is een eigenzinnige inspecteur, die werkt op haar eigen manier en bevelen van haar chef, commissaris Marsh regelmatig negeert.

Het boek is vlot geschreven, met korte hoofdstukken en een steeds wisselend perspectief. De schrijver, Robert Bryndza, werd geboren in Groot-Brittannië en woont tegenwoordig in Slowakije. Zijn hoofdpersoon, Erika Foster, is geboren in Slowakije en woont in Groot-Brittannië.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Schrijver: Robert Bryndza
  • Titel: De stalker in de nacht
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 380