Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 290

Gepubliceerd op: 12 november 2018 17:29

Een waargebeurd verhaal van een Nederlands meisje in een Jappenkamp. In 1942 worden alle Nederlanders in Nederlands-Indië door de Japanners opgesloten in kampen, de ‘Jappenkampen’.

Paulines vader wordt te werk gesteld bij de beruchte Birma Spoorlijn. Pauline komt samen met haar moeder, broertje en zusjes in een Jappenkamp terecht. Waar ze eerst nog denken dat het wel mee zal vallen, worden de omstandigheden steeds zwaarder en zwaarder. Pauline en haar familie worden van kamp naar kamp geschoven, elk kamp weer een graad erger dan het vorige. Als dan ook nog haar moeder tegen een zenuwinzinking aanhangt komen alle zorgen op de schouders van de jonge Pauline terecht.

Het vergeten kamp is een verhaal over marteling, verhongering en wreedheden door de Japanse bezetter. Pauline geeft in haar boek een stem aan talloze mensen die onnoembaar leed hebben geleden in de Jappenkampen.

Als kleindochter van overlevers van de Jappenkampen en de Birma spoorlijn ben ik zeer geinteresseerd in de 2e wereld oorlog in Nederlands-Indië. Mijn oma heeft er nooit over willen praten. Van mijn vader hoorde ik hoe zwaar het later, na de oorlog, in Nederland was als overlevende van de oorlog in Nederlands-Indië.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, medewerker klantencontact

  • Schrijver: Pauline Kok
  • Titel: Het vergeten kamp
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Aantal pagina’s: 320