Biebtip 294

Gepubliceerd op: 11 januari 2019 10:04

Een bijzonder, ontroerend en aangrijpend verhaal over 2 zusjes in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje.

Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Een heel bijzonder verhaal, een angstaanjagend verhaal, maar ook een heel ontroerend verhaal over twee zusjes. Viann en Isabelle. Viann is rustig, doordacht en denkt tijdens de tweede wereldoorlog voornamelijk aan de veiligheid van haar dochter Sophie. Ze probeert zo goed en zo kwaad als dat kan te overleven. Isabelle is meer de rebel en gaat in het Franse verzet, maar beide zusjes proberen zo goed en zo kwaad als dat gaat te overleven.

Met dit gegeven stap je een geweldig ontroerend verhaal in. Wat je gelijk meezuigt en zich gaat nestelen in je hoofd. Prachtig geschreven, spannend maar ook heel veel verdriet komt aan de oppervlakte drijven. Een verhaal wat je niet meer loslaat. Soms lees je met tranen in je ogen en ook wordt je overvallen door boosheid. Hoe heeft dit kunnen gebeuren. Maar bovenal ben je diep in je hart trots op de vrouwen die mee hebben geholpen met gevaar voor eigen leven.

Tot aan de laatste pagina blijft het boeien, leef je mee, zie je het voor je ogen allemaal gebeuren.
Een pareltje, wat je na de laatste bladzijde even moet laten rusten zodat alle emoties een plekje kunnen vinden in je hoofd.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, Medewerker Klantencontact 

  • Schrijver: Kristin Hannah
  • Titel: De Nachtegaal 
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Jaar van uitgave: 2015 
  • Aantal pagina’s: 528