Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Lees meer

Biebtip 296

Gepubliceerd op: 28 januari 2019 13:30

Starr Carter, de 16 jarige ik-figuur met donkere huidskleur, is getuige als haar beste vriend Khalil, ook donker, wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer.

Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid en vooroordelen. De armoedige “zwarte” buurt waarin ze met haar familie woont geeft een groot contrast met de “witte” school waarop ze zit. Door de dood van Khalil wordt de balans tussen deze 2 werelden die ze had gevonden overhoop gehaald.

Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs. De zwarte wereld komt in opstand en Starr kiest ervoor om mee op de barricaden te gaan.

Het is een indrukwekkend D-boek. Naast de genoemde onderwerpen geeft het een goed beeld van de geloofsbeleving binnen de donkere gemeenschap, “Black Jezus”, de woonsituatie en de eetgewoonten.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Rita van Lierop, BackOffice bibliotheek Noord-Veluwe

  • Schrijver: Thomas, Angie
  • Titel: The hate u give
  • Uitgeverij: Moon young adult
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 368