Biebtip 297

Gepubliceerd op: 6 februari 2019 13:07

‘Dieren’ is een prachtig aanwijsboek voor jonge kinderen van 4 t/m 6 jaar dat kunst uit het museum verbindt met de dierenwereld. Aan de hand van eenvoudige dierennamen zie je details van diverse kunstwerken uit The British Museum.

De afbeeldingen zijn heel duidelijk en in grote zwarte letters staat de naam van een dier,. Dieren zoals de hond, het konijn en de kat. Ook het gordeldier, de ijsbeer en papegaaien komen langs. Kinderen leren zo kijken en te benoemen. Dit is heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Achterin het boek is het overzicht van de opgenomen kunstwerken. Met een QR-code kun je met de smartphone nog meer ontdekken over deze voorwerpen.

Omdat dit in het Engels is, maakt dat het boek ook geschikt voor oudere kinderen. En als ouder kun je zelf ook genieten van dit op het eerste gezicht eenvoudige stevig hardkartonnen aanwijsboekje met afgeronde hoeken. Samen ontdekken is natuurlijk nog het allerleukste! Het is een goede manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van de kunst, juist door verbinding te zoeken met het alledaagse. In deze serie ‘Kunst voor beginners’ is ook een deel met de titel ‘Natuur’. Hopelijk verschijnen er nog meer in deze serie.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Karin Wolf-Antink, Specialist Educatie

  • Schrijver: The British Museum
  • Titel: Dieren
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 20