Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 299

Gepubliceerd op: 19 februari 2019 12:02

Uit de prachtige serie Classic Albums van de BBC heb ik de dvd ‘The Joshua Tree’ van U2 gekozen als Biebtip. Classic Albums is een documentaireserie over pop- en rockalbums die beschouwd worden als de beste of meest kenmerkende albums van een bekende band of musicus of die een stadium in de muziekgeschiedenis illustreren. Deze dvd vertelt het verhaal van de making of ‘The Joshua Tree’, dé klassieker van U2!

U2, en dan vooral het album ‘The Joshua Tree’, is speciaal voor mij. In maart 1987 kwam het album uit en op 10 juli 1987 was ik erbij in de Kuip waar U2 ‘The Joshua Tree Tour’ speelde.

Wat was het geweldig! Beginnend met ‘Where the Streets Have No Name’ veroorzaakte letterlijk kippenvel bij mij. Een aaneen stapeling van hits werden mij om de oren geslingerd. De massa, de eenheid die er was onderling, het was fantastisch! Het laatste nummer wat U2 speelde was ‘40’ en wat me altijd is bijgebleven: U2 was al lang van het podium, wij liepen het stadion uit richting auto maar iedereen, echt iedereen bleef de laatste regel van dat nummer zingen: ‘How long, to sing this song’… WoW!

How long, to sing this song

30 jaar later vierde U2 het jubileum van ‘The Joshua Tree’, kwam met een concertreeks en beloofde het hele album integraal te spelen. 30 juli 2017 was het zover en ja, ik was er weer bij! En wederom was het fantastisch! Dat muziek je zó kan raken en ontroeren blijft bijzonder!

De DVD bevat onder andere interviews met Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen, Daniel Lanois en Paul McGuinness. Brian Eno vertelt hoe de master tape van ‘Where The Streets Have No Name’ bijna vernietigd werd, en hoe een vergeten verjaardag resulteerde in één van de beste songs van U2. Met de release van het album ontving U2 een aantal Grammy Awards (waaronder die van Best Rock Performance) Alle herinneringen en krachtige optredens maken dit tot een waar classic album!

Wilt u deze dvd ook kijken/beluisteren? U vindt het bij de bibliotheek Noord-Veluwe!
Janny Bultman, Medewerker Klantcontacten/ICT medewerker

  • Titel: Joshua Tree
  • Uitvoerenden: U2
  • Type materiaal: 1 DVD
  • Uitgave 2001
  • Speelduur: 60 minuten