Biebtip 302

Gepubliceerd op: 12 maart 2019 11:45

Soms raakt een verhaal je tot diep in je vezels… Dit is er zo eentje. Een verschrikkelijk, op waarheid berustend verhaal. Prachtig geschreven, dat wel.

Het verhaal begint in het Memphis van 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden.

In het South Carolina van nu leidt de rijke Avery Stafford een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar echter om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen. Er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden...

‘Kinderen van de rivier' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.

Het boek is een aanrader voor de liefhebbers van Irma Joubert en Hannah Kristin. Het verhaal raakte mij, als (adoptie)moeder, recht in mijn hart. Maar het zal niemand, die kinderen een warm hart toedraagt, onberoerd laten.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het als papieren boek, e-book en als luisterboek bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Lisa Wingate
  • Titel: De kinderen van de rivier
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 414