Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 317

Gepubliceerd op: 25 juni 2019 11:39

Veda Muller, 27 jaar en afgestudeerd in de algemene cultuurwetenschappen heeft geen reden onsuccesvol te zijn. De stad waar ze woont biedt eindeloze mogelijkheden. Maar Veda kan na twee jaar nog steeds geen werk vinden. Ze heeft een (tijdelijk) baantje in de catering. Andere millenials, zoals haar twee huisgenoten maken wel volop carriere.

Op een dag ontmoet Veda de 11-jarige Kyra. En er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen. Veda's vriendschap met een kind wordt door niemand begrepen. De werelden van Veda en haar huisgenoten gaan steeds verder uit elkaar lopen. Veda vraagt zich af wat er mis is met haar. Maar wat is normaal en hoe kan ze het worden? Toch vindt ze op een gegeven moment ander werk en heeft ze eindelijk een inkomen. Had ze maar een handleiding voor het leven, 'maar waarschijnlijk had dat ook niet geholpen, want ze leest nooit handleidingen'. Haar gedrag lijkt op Gapen onder water, je hebt er vooral zelf veel last van.

Deze debuutroman die beschrijft hoe een jonge vrouw haar weg zoekt, leest vlot en zit vol mooie met humor beschreven observaties.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Joke Webbink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Revka Bijl
  • Titel: Gapen onder water
  • Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 254