Biebtip 321

Gepubliceerd op: 6 augustus 2019 14:49

Soms lees je een boek en dat je dan erna even niets anders meer wil/kan lezen omdat het boek nog zo in je hoofd zit. 'Samen' van Julie Cohen is er zo één. Zó intens en warm! Aanrader! Wat een prachtige lovestory!

Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde. De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden…

‘Samen’ is van buiten net zo mooi als van binnen: het heeft een prachtcover! Het boek is omgekeerd chronologisch geschreven, dus je begint bij het eind (2016) en je stapt door de verschillende hoofdstukken terug in de tijd tot je bij 1962 uitkomt en je de beslissingen die Emily en Robbie hebben genomen gaat begrijpen.

Ik hou van jou. Jij bent mijn begin en mijn
einde en alle dagen ertussen.

‘Samen’ is een ontroerende roman, een liefdesroman, maar ook met serieuze thema’s zoals dementie, alcoholisme, ongewild kinderloosheid en scheiding. Maar bovenal: de liefde die Emily en Robbie voor elkaar hebben!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Janny Bultman, medewerker klantcontacten/ICT medewerker

  • Schrijver: Julie Cohen
  • Titel: Samen
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 364