Biebtip 328

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019 09:59

‘Hoe groot is de wereld?’ vroeg Kleine Mol. ‘Ga dat maar eens uitzoeken’ antwoordde papa. Ga mee op wereldreis met kleine mol!

Een prachtig prentenboek over hoe Kleine Mol de wereld ontdekt. Zoals we van Britta Teckentrup gewend zijn heeft het boek prachtige, kleurrijke illustraties.

Op een dag heeft Kleine Mol een grote vraag voor zijn papa: 'Hoe groot is de wereld?'. Papa zegt dat hij dat zelf maar moet gaan onderzoeken en dus klimt Kleine Mol de molshoop uit en gaat op pad. De spin geeft als antwoord: zo groot als mijn web, volgens de muis is de wereld zo groot als zijn veld en ook het paard en de zeemeeuw hebben hun eigen idee over de grootte van de wereld. Als laatste ontfermt een walvis zich over Kleine Mol, die hem laat inzien dat er geen simpel antwoord te geven is.

Ze reizen samen naar hoge bergen, een gele woestijn, een grote stad en groene oerwouden tot Kleine Mol aangeeft dat hij zijn familie mist en de walvis hem naar huis brengt. Kleine Mol realiseert zich dat hoe groot de wereld ook is, er geen fijnere plaats is dan thuis, waar zijn familie op hem wacht.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Britta Teckentru
  • Titel: Hoe groot is de wereld? 
  • Uitgeverij: Veltman Uitgevers 
  • Jaar van uitgave: 2018 
  • Aantal pagina’s: 40