Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 336

Gepubliceerd op: 3 december 2019 12:27

De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, sinds de scheiding van haar ouders twee jaar geleden. Haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en sinds kort ook een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt en Kiki doet haar best om haar moeder op te vrolijken. Wanneer ze wat leuks met vriendinnen gaat doen houdt ze dat geheim voor haar moeder, om haar maar niet te kwetsen. Op school vindt ze ook afleiding bij de knappe Tobias, die haar ineens veel aandacht geeft.

Wanneer haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan verwent Kiki en haar moeder enorm met dure cadeaus en is altijd vrolijk. Kiki's moeder is eindelijk weer gelukkig. Maar dan ontdekt Kiki dat Johan niet de waarheid spreekt. Ze weet niet wat ze met deze informatie moet doen, net nu haar moeder weer gelukkig is.

Het is een spannend verhaal en door de korte hoofdstukken leest het lekker makkelijk en vlot. Met een goede afwisseling tussen typische tienerproblemen en de spanning rond Johan.

Het boek Stief is een van de elf leestips van de Jonge Jury voor 2020. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Op de dag van de Jonge Jury op 3 juni 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.
Meer informatie hierover is te vinden op JongeJury.nl.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten 

  • Schrijver: Marion Pauw
  • Titel: Stief
  • Uitgeverij: Kluitman
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 104