Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 337

Gepubliceerd op: 10 december 2019 12:10

"Aan de muur hingen ketens. Een verzameling ijzeren staven en knotsen stond netjes gerangschikt in een standaard en op een tafeltje naast een bak met houtskool lagen diverse klemmen. In het midden van de kamer stond een houten bank in de vorm van een kruis, met zware sluitingen: de pijnbank."

Door een ongelukkig toeval wordt Pontus verdacht van moord en in de boeien geslagen. Hij ontsnapt en vindt onderdak bij een stelletje beroepsdieven. Een innerlijke strijd begint, hij heeft zijn vader belooft nooit te stelen…

Een spannend verhaal over een jongen in het Amsterdam van de 18e eeuw, dat van het begin tot het eind blijft boeien. De omgeving waarin Pontus terechtkomt wordt prachtig beschreven. Pontus en Meintje zijn twee vindingrijke kinderen die ogen en oren goed open houden.

Een prachtige historische roman voor jong en oud. Te lezen vanaf 10 jaar. Kinderen zullen zich in de hoofdpersoon herkennen en daarom met hem meeleven. Volwassenen die van historische romans houden zullen dit boek zeker waarderen, ik heb ervan gesmuld en had het in 2 dagen uit.

Wil je dit boek ook lezen? Je vind het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, medewerker klantcontacten 

  • Schrijver: Wim Bos
  • Titel: De bende van Lijp Kot
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Aantal pagina’s: 208