Biebtip 339

Gepubliceerd op: 7 januari 2020 12:34

Je hoeft niet naar een ander land te gaan om op reis te zijn. Dit kan gewoon thuis op de bank. Leen een reisverhaal bij de bibliotheek en je waant je in andere sferen.

Wegwee van de schrijver Ap Dijksterhuis is een lijvig boek, maar wat een plezier om dit boek te lezen! De schrijver reist door veertien Aziatische landen die enorm van elkaar verschillen. Hij komt in China, Japan, Turkmenistan, Nagorno-Karabach en Abchazië. Hij vertelt over landen waarvan je het bestaan wel kent, maar misschien niet meer dan dat. Het zijn de vreemde ervaringen en tegelijkertijd ook de dagelijkse beslommeringen waarin je wordt meegevoerd als lezer.

Vanwege de vlotte schrijfstijl lees je graag door en ben je benieuwd hoe het avontuur verder gaat. Soms val je van de ene verbazing in de andere. Humor voert de boventoon. We leven allemaal op dezelfde planeet, maar wat een verschillende culturen zijn er! Aan het eind van het boek besluit de schrijver dat vrijheid boven alles een gevoel is. Een gebrek daaraan maakt ongelukkig als het een voortdurende, en daarmee verstikkende invloed heeft op het dagelijks leven. Dit boek is een geweldige aanrader voor iedereen die thuis een andere wereld wil ervaren.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Karin Wolf-Antink, Specialist educatie

  • Schrijver: Ap Dijksterhuis
  • Titel: Wegwee : dwars door Azië van Tokio naar Tbilisi
  • Uitgeverij: Prometheus
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Aantal pagina’s: 425