Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Lees meer

Biebtip 344

Gepubliceerd op: 11 februari 2020 12:41

Het leuke van dit boek is dat het een boek is voor ouders van peuters tot en met pubers. Elke ouder vraagt zich wel eens af “hoort die kleuter nu niet gewoon buiten te spelen in plaats van swipen” of “welke mensen kijken zitten nu met veel belangstelling naar de foto’s van mijn tienerdochter”.

Antwoorden krijg je niet in dit boek, maar wel heel veel tips en een leidraad om je eigen mening te vormen hoe jij je gezin mediawijs wilt maken. Er zitten van allerlei testen en quizzen in het boek om samen met je gezin te maken en dan heb je ook gelijk een mooi aanknopingspunt om het gesprek aan te gaan.

Bovendien leer je zelf ook allerlei begrippen kennen van de taal van onze jeugd. Het gaat er ook om wat je zelf doet, mag je foto’s plaatsen van je kind, meekijken bij games, vrienden worden op sociale platforms. Hoe ga je om met reclame, cyberpesten, als je kind een vlogger wil worden en wat voor digitale sporen laten we na??

Een leuk boek, met veel weetjes, testjes en informatie op een mooie manier vorm gegeven. Een aanrader dus.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord Veluwe.
Jantine den Toom

  • Redactie: Planken, Frie van der
  • Titel: van emoji’s tot sexting, over opvoeden in een medianest
  • Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 174