Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 349

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 08:38

Een lekker vies boek, waar je nog heel veel van kunt leren ook! Welk dier poept zoveel in 1 keer dat je er een zwembad mee kunt vullen? Welk dier kan zijn poep wel 1,5 meter ver wegschieten? Poepen kwallen ook? Welk dier gooit met poep om de vijanden weg te jagen? En dat poep heel kostbaar kan zijn?

Voor het maken van een display was ik bij de jeugdstudie aan het boeken zoeken over bijzondere beesten. Al bladerend door de boeken, kwam ik ook uit bij dit bijzondere boek. De titel van een boek zijn vaak de eerste woorden de je leest en deze titel maakte mij nieuwsgierig om eens te gaan kennismaken met dit boek.

Het boek is erg leuk door de vele grappige illustraties, foto’s en humoristische teksten. Tevens leer je gelijk wat over dier en natuur. Bijvoorbeeld: sommige dieren eten vruchten. Door de poep-transsportenservice kunnen planten zich verspreiden. Want de dieren poepen op een andere plek. Niet verteerde zaadjes in de poep gaan op deze manier op andere plekken groeien. Kortom, een leuk en makkelijk te lezen boek vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Jacqueline Junte, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Paul Mason
  • Titel: Dierenpoep! Welk beest is hier geweest?
  • Uitgeverij: Corona
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Aantal pagina’s: 3