Biebtip 361

Gepubliceerd op: 6 juli 2020 17:37

Ooit gedacht dat een korreltje mais de hoofdrol kan spelen in een boek? Het verhaal van Bob Popcorn begint ver weg in Amerika en gaat daarna verder in Nederland. Daar woont Ellis en zij is dol op popcorn.

Haar juf op school vindt dit helemaal niet gezond en haar vaders zijn het daarmee eens. Geen popcorn meer voor Ellis, maar ze kan helemaal niet zonder!. Ze poft de mais daarom stiekem in de schuur. Dan gebeurt er iets vreemds. Eén stukje niet wil poffen. In plaats daarvan wordt het korreltje groter. Er ploppen armpjes en beentjes uit. Het maiskorreltje verandert in een mannetje. Dat is dus Bob Popcorn. Een humeurig kereltje. Hij heeft altijd honger en kan bovendien zijn mond niet houden. Zo komt Ellis keer op keer in lastige situaties terecht.

De illustraties van Martijn van der Linden zijn prachtig en brengen het verhaal nog meer tot leven. De schrijfstijl van Marancke Rinck is makkelijk en leest vlot weg. Een geweldig humoristisch fantasierijk boek voor lezers van pakweg 5 t/m 9 jaar. Voorlezen? Dat is dubbel genieten. Een tweede deel is al verschenen. Hopelijk volgen er meer. De vraag is wel of je hierna nog gewoon popcorn kunt eten.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Karin Wolf-Antink, Specialist educatie

  • Schrijver: Maranke Rinck & Martijn van der Linden
  • Titel: Bob Popcorn
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 160