Biebtip 363

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 16:44

Anya Niewierra is een Nederlandse auteur van wie je niet veel hoort. Veel te weinig zelfs naar mijn mening, want haar boeken zijn echt goed. Eerder verschenen van haar hand ‘Vrij uitzicht’ (2013) en ‘Het dossier’ (2016).

Was haar debuut gewoon een lekkere thriller, in ‘Het dossier’ pakt Niewierra echt een thema bij de kop. Het verhaal gaat ergens over, je merkt dat er veel research is gedaan. Zo ook bij haar nieuwste boek, ‘Het bloemenmeisje’.

Nina ontmoet haar tweelingzus voor het eerst op 43-jarige leeftijd. Als die zus vervolgens verdwijnt, komt ze op het spoor dat haar uiteindelijk naar de moordenaar van haar moeder zal brengen.

Na Niewierra’s vorige boeken waren mijn verwachtingen voor dit boek hoog gespannen. Ik kwam gelukkig niet bedrogen uit, kreeg wat ik verwachtte en misschien wel meer. Een lekker lezend verhaal, een flinke dosis spanning, een interessant stuk historie en dat alles overgoten met een heerlijk psychologisch sausje. Precies zoals ik het graag heb.

Het verhaal speelt zich afwisselend af in de Pyreneeën (Frankrijk) en Zuid Limburg. De natuurbeschrijvingen zijn zo ontzettend prachtig! Het is alsof je er zelf loopt, de geluiden hoort en de geuren ruikt.

‘Het bloemenmeisje’ is geen dun boek. Toch las ik het binnen één dag uit. Ik zat niet meer in onze tuin, maar waande mezelf hoog in de Pyreneeën, waar de wind mijn haren streelde, waar vogels kwetterden en de geuren van een bloemenzee mijn neus prikkelden…

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Anya Niewierra
  • Titel: Het bloemenmeisje
  • Uitgeverij: Luiting-Sijthoff
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 384