Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 366

Gepubliceerd op: 11 augustus 2020 11:36

Doordat de scholen tijdens de corona-crisis (voor het grootste) deel gesloten geweest zijn, hebben veel kinderen al veel tijd thuis doorgebracht. Nu komt de zomervakantie er ook nog achteraan….. ik kan me voorstellen dat veel kinderen zich nu zo langzamerhand wel een beetje beginnen te vervelen en niet zo heel veel zin hebben in de vakantie.

Sam, de hoofdpersoon in dit boek, heeft er in ieder geval geen zin in. Hij gaat niet weg, want zijn vader is boer en heeft in de zomer helemaal geen tijd om op vakantie te gaan. Sam heeft weinig contact met zijn broer en echte vrienden heeft hij ook niet. Zes weken vrij zijn van school is voor hem dus helemaal geen feest, hij zal zich vast heel erg gaan vervelen.

Maar dan krijgt hij een camera waarmee hij kan gaan vloggen! En áls je dan gaat vloggen, dan wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk likes krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen bedenkt Sam een stunt: hij gebruikt koe Coby als paard en gaat samen met haar al filmend door de wasstraat voor auto’s. Dat zorgt voor heel veel likes! Maar na zo’n stunt moet er natuurlijk nog één volgen..... en dan nóg één.... Als hij dan een paar mannen ontdekt die een wolf met haar jongen kwaad wil doen komt zijn camera heel goed van pas.

Ik vond het een heel grappig én spannend boek. Precies een boek wat leuk is voor kinderen in de hogere groepen van de basisschool die lezen niet zo leuk of zelfs saai vinden. Als leesconsulent ben je eigenlijk altijd wel op zoek naar dit soort boeken. Dit boek is absoluut niet saai!! Er staat niet voor niks met grote letters op de achterkant “Don’t try this at home”.....

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Geraldine Galjee, leesconsulent

  • Schrijver: Jelmer Jespen
  • Titel: Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 238