Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Biebtip 368

Gepubliceerd op: 7 september 2020 09:40

Het boek Verlaten straten bevat prachtige foto’s maar is toch een beklemmend boek. In dit fotoboek zijn verlaten straten van over de hele wereld te zien. Straten die door de corona lockdown van dit voorjaar leger zijn dan ooit.

Het gaat vooral om plekken waar normaal veel massatoerisme is, maar waar nu geen mensen zijn. Heel bijzonder zijn deze foto’s. De toren van Pisa, zonder bezoekers in de omgeving, de Chinese muur, met maar één persoon. Blauwe luchten zonder vliegtuigstrepen. Dieren als schapen en apen op straat. Zesbaanswegen die door voetgangers op hun gemak worden overgestoken.

In het boek zijn foto’s van veel Europese landen te zien, maar ook van o.a. China, Israël en de VS. Leuk voor onze omgeving: in het deel met Nederlandse foto’s heeft ook Zwolle een plekje gekregen.

“Onwezenlijk” noemt samensteller Han van Bree de “schoonheid van de leegte”. Ik ervaar het vooral als beklemmend. Maar toch is dit boek een aanrader, omdat je deze mooie plekken nooit zelf zo zult zien. De foto’s zijn gemaakt door professionele fotografen. Vaak zijn de foto’s paginagroot, met daarnaast een paar kleinere foto’s.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Diana Pater, strategisch beleidsmedewerker

  • Samensteller: Bree, Han van
  • Titel: Verlaten straten
  • Uitgeverij: Unieboek
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina’s: 143