Biebtip 369

Gepubliceerd op: 8 september 2020 09:44

‘Match’ van Buddy Tegenbosch won de Prijs van de Jonge Jury 2020. Dat betekent dat jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs dit boek zelf gekozen hebben als beste boek. Geen professionele (en volwassen…) jury, maar de pubers zelf hebben gestemd. Ik kende het boek niet, dus was het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Jim (17) is een goede voetballer en wordt geselecteerd voor jong PSV. Een droom die uitkomt! Nog mooier is het dat ook zijn beste vriend uitgekozen is. Samen gaan ze een mooie toekomst tegemoet…
Maar de boodschap van hun selectie is nog niet goed en wel bezonken, of er komt slecht nieuws…

Soms gebeuren er dingen waar je geen vat op hebt. Die je niet verwacht had. Waardoor je even niet meer weet wat je moet doen, wie je bent, wat er belangrijk is. Op die momenten heb je iemand nodig, ook al weet je dat zelf misschien nog niet.

Wat mij betreft is de Prijs van de Jonge Jury volkomen terecht! Wat een ontroerend verhaal is dit, zonder ook maar ergens ‘soft’ te worden. Het is een mooie mix van stoer en lief, het gaat over vriendschap en liefde in verschillende vormen, over keuzes en prioriteiten. Het verhaal leest ook gewoon als een trein, is spannend, maar ook wel een beetje romantisch. Hierdoor zal ‘Match’ zowel jongens als meisjes (vanaf ongeveer 13 jaar) aanspreken. Ik nodig jullie van harte uit om het zelf te proberen! En wil je volgend jaar ook meedoen aan de Jonge Jury? Ook jouw stem telt! Vraag gerust om meer informatie in de bibliotheek.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Buddy Tegenbosch
  • Titel: Match
  • Uitgeverij: van Goor
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 224