Biebtip 385

Gepubliceerd op: 9 februari 2021 10:27

Het prentenboek Ukkie is Leespluim van de maand februari 2021. Deze maandelijkse bekroning is bedoeld voor kwalitatief goede en veelzijdige bruikbare prentenboeken voor jonge kinderen van 0-6 jaar. En dit prentenboek is dat zeker!

Een winters verhaal over een kleine jak die dolgraag groter zou willen zijn. Daar moet je dan wel wat voor doen. Ze gaat groente en fruit eten, veel bewegen om sterke spieren te krijgen en uiteraard stapels boeken lezen. Dat helpt echter niet. Ze is ten einde raad, maar dan hebben de grotere jaks haar hulp nodig.

Pukkie (een nog veel kleinere jak) zit bovenop een heel hoge klip en durft niet meer terug. Wie anders dan Ukkie kan haar helpen om naar beneden te komen. De grotere jaks zijn hiervoor veel te zwaar. Dan beseft Ukkie dat het helemaal niet erg is om nog even klein te zijn.

Een prentenboek dat kinderen zelfvertrouwen kan bieden om te zijn wie ze op dat moment zijn. De humor en de prettig rijmende tekst maakt het een heerlijk boek om voor te lezen. Sardes (onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector) biedt ook leuke activiteiten aan bij het bekroonde boek. Leuk voor het onderwijs, maar ook voor thuis.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Karin Wolf-Antink, Specialist Educatie

  • Schrijver: Lu Fraser & Kate Hindley
  • Titel: Ukkie
  • Uitgeverij: Querido
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina‚Äôs: 32