Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 399

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 14:10

Dean, een jonge stoere Schot (30 jaar, tatoeages, baard), fietst in zijn eentje de wereld rond. Hij wil ontsnappen aan de sleur, iets doen wat de moeite waard is. Als hij in Bosnië fietst, vlak bij de grens met Montenegro, een heel eind van de bewoonde wereld, hoort Dean ineens een zacht, hoog geluid achter zich. Het blijkt gemauw! Een broodmager jong katje rent over de weg, in een wanhopige poging hem bij te houden.

Als Dean stopt laat het katje zich aaien en nestelt ze zich tegen hem aan. Dean wil het katje niet achterlaten, het zou doodgaan van kou of honger. Hij stopt haar in het materiaaltasje aan het stuur en gaat weer fietsen. Maar al na honderd meter besluit de kat een beter plekje te zoeken, ze loopt via zijn arm naar zijn nek, nestelt zich daar en valt in slaap. Dean smokkelt het katje over de grens met Montenegro. Hij geeft haar een naam: Nala. En besluit Nala mee te nemen op zijn wereldreis. Spannende en grappige belevenissen wisselen elkaar af.

Grenscontroles, een aardbeving, een beer bij de tent, het wordt boeiend beschreven. Dean krijgt na aandacht van een grote krant duizenden volgers op social media. Zoals hij zelf zegt heeft het lot Dean en Nala samengebracht. Het katje heeft hem het doel gegeven dat hij miste.

Voor liefhebbers van reisverhalen of kattenverhalen: lees dit boek, het is ontroerend, eerlijk, vlot geschreven. En in het fotokatern mooie foto’s van het hele kleine kitten van enkele weken oud tot foto’s van een zelfverzekerde kat die het liefst tegen Dean aankruipt. Dean en Nala zijn ook te volgen op social media: 1bike1world.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Diana Pater, beleidsadviseur

  • Schrijver: Dean Nicholson
  • Titel: Nala’s wereld : Een kat, haar onwaarschijnlijke redder en hun fietstocht rond de wereld
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 287