Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 404

Gepubliceerd op: 29 juni 2021 09:34

Met de zomervakantie voor de deur waarin we hopelijk ook weer kunnen reizen, heb ik als tip gekozen voor een boekje over mijn favoriete land (en met mij ook dat van veel anderen): Italië.

Jarl van der Ploeg, de auteur van dit boekje, woont in Rome voor zijn werk als Volkskrant correspondent. Een jongensdroom, want als kind ging hij altijd met zijn ouders op vakantie naar Italië waardoor hij al jong besloot dat hij later journalist wilde worden voor de krant in Italië.

Zijn invalshoek is: Om Italië te begrijpen, moet je Italië in augustus leren begrijpen.

De maand augustus is in Italië zo machtig dat al het andere ervoor moet wijken. De politiek, de maffia, het voetbal en zelfs de kerk.

Aan de hand van deze maand legt Jarl de Italiaanse volksaard uit. Dat doe hij op humoristische wijze. Hij schrijft op een vlotte manier, met veel feiten, veel anekdotes en ook handige tips. Waarom je bijvoorbeeld nooit op een Italiaans strand naast een oude dame zonder smartphone moet gaan liggen.

Ondanks dat de politieke situatie in Italië twee jaar na het verschijnen van dit boek wat veranderd is, blijft dit boekje actueel.

Een heerlijk boekje om mee te nemen op vakantie, maar ook leuk om in het zonnetje in de achtertuin te lezen. Een feest van herkenning als je Italië-fan bent, net als ik.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe
Laura de Weerd – medewerker 

  • Schrijver: Jarl van der Ploeg
  • Titel: Wegens vakantie gesloten
  • Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 215