Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtip 424

Gepubliceerd op: 17 december 2021 09:30

Deze thriller speelt zich af op Terschelling en gaat over een groot jaarlijks festival. In het boek heet het festival Waar, maar het is duidelijk een verwijzing naar het Oerol festival. Door een pandemie, ook heel actueel, gaat het Waar festival voor het tweede jaar op rij niet door.

Na de bekendmaking van het aflasten van het festival verdwijnt, de directeur van het festival, Johan Barg, spoorloos. En met hem ook het totale festivalvermogen. De rest van de organisatie is volkomen verrast.

Op de Noordsvaarder spoelt enige tijd later een lijk aan en dat blijkt Johan Barg te zijn. Er volgen meer slachtoffers, een groot rechercheteam uit Leeuwarden en Groningen probeert de moorden op te lossen en ook te achterhalen hoe het met de verschillende geldstromen zit. Daarbij wordt de politie geholpen door Bert Koch, hobby speurder maar bovenal kenner van het eiland. Zijn hulp is nodig, ook door geplande gasboringen en nieuwbouwprojecten, is de sfeer op het eiland zeer gespannen. Dat alles bemoeilijkt het onderzoek zeer.

Heel veel intriges op het mooie Terschelling! Voor in het boek staat een lijst met belangrijkste personages, toen ik die lijst zag, dacht ik, dat wordt nog moeilijk om die allemaal uit elkaar te houden. Maar dat viel erg mee, heerlijk om te lezen!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Peter J.L.M. Bernink
  • Titel: Het festival : afpersing, bedreiging, corruptie
  • Uitgeverij: Palmslag
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina‚Äôs: 366