Biebtip 452

Gepubliceerd op: 19 juli 2022 15:06

Ken je de boeken van ‘Het leven van een loser’? Waarschijnlijk wel, want deze serie is nog altijd razend populair en wordt veel uitgeleend. Maar ja, op een keer heb je ze allemaal uit. Of je zit op het voortgezet onderwijs en je docent Nederlands vindt dat je maar eens iets anders moet gaan lezen dan de loser-boeken. En dan?

Bert wil vlogger worden, een chille guy met chille pata’s, maar hij heeft geen geld voor een dure camera. Voorlopig moet hij het dus doen met gvlogs: geschreven vlogs. Zo kunnen wij toch mee genieten van zijn fantastische belevenissen…

Bret (je gaat toch niet tegen je nieuwe docent Nederlands, op wie je smoorverliefd bent, zeggen dat je Bert heet…) neemt je in zijn gvlogs mee in zijn supersonisch fantastische leven. En dat is echt supergrappig! Naast de tekst bevat dit boek heel veel tekeningen van Wilma van Den Bosch, die het alleen maar grappiger maken. Berts buurvrouw, een kleurrijk persoon, vindt dat hij raps moet gaan schrijven. Die raps staan ook in het boek, dus lees dit boek met je vrienden en doe een wedstrijdje wie het best kan rappen. Of misschien krijg je door het lezen de smaak te pakken en ga je zelf ook een rap schrijven. Het zou echt heel tof zijn als je je rap aan mij of mijn collega’s komt laten zien in de bieb!

Kortom: een hilarisch boek, niet te dik, met veel plaatjes en rapteksten, dat stiekem toch wel ergens over gaat. Aanrader voor bovenbouw basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs.

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Leesconsulent vo en Medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Martine Glaser
  • Titel: Hoe Bert rapper werd
  • Uitgeverij: Clavis
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 167