Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 461

Gepubliceerd op: 29 september 2022 16:37

Breedbekkikker heeft een hele grote mond, maar er was bijna niemand die hem goed verstond. Daar is hij een beetje verdrietig om. Gelukkig kan de slimme slang, die zelf slist, hem wel verstaan. Slang vertelt hem dat er nog meer dieren zijn zoals zij: dieren die ook minder goed kunnen praten, maar iets anders juist heel goed kunnen. Zal Breedbekkikker ook ontdekken wat hij goed kan?

Dit boek helpt kinderen om na te denken over hun sterke eigenschappen. Ook al kunnen ze sommige dingen minder goed, ze zijn vast goed in iets anders. De zoektocht daarnaar sterkt hun zelfvertrouwen.

Het verhaal van Breedbekkikker deed mij denken aan de Tovenaar van Oz. In het boek en de film komen Doortje, haar hond Toto, de bange leeuw, de levende Vogelverschrikker en de blikken Man er achter dat zij meer durven en kunnen. Gelukkig hebben Breedbekkikker en zijn nieuwe vriendjes geen Tovenaar nodig. Breedbekkikker en zijn vriendjes wijzen elkaar op de mooie kwaliteiten die ze hebben.

Het verhaal van Breedbekkikker is een verhaal met een boodschap met mooie tekeningen. Met een beetje stemfantasie kan dit verhaal erg leuk worden voorgelezen.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Tera Mensink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Bernadette Vermeij & Gitte Spee
  • Titel: Breedbekkikker
  • Uitgeverij: Niño / SWP Amsterdam
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s : 29