Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 462

Gepubliceerd op: 7 oktober 2022 09:35

Deze familieroman gaat over het leven in een gezin in de vijftiger jaren. De ouders hadden een kruidenierszaak, waar de vier kinderen uit het gezin de armen uit de mouwen moesten steken.

Het boek start op het moment dat de kinderen Renate, Rinus, Roos en Ruud met pensioen zijn. Renate krijgt na het overlijden van haar moeder een bericht van Ruud met een vraag over de herziening van de erfenis. Renate weigert en dit werpt zijn schaduw vooruit op de komende familiereünie. In een stroomversnelling passeren onderlinge vetes, vervelende herinneringen en onderlinge verwijten.

De vier familieleden vertellen elk hun verhaal. Het opgroeien in het drukke gezin heeft voor allen sporen nagelaten. Boosheid, wanhoop en jaloezie passeren de revue.

De kinderen van deze hoofdpersonen proberen ervoor tee zorgen dat op de familiereünie wordt ingegrepen. De tijd van verwijten en ruzies moeten ophouden. Hoe dit gaat gebeuren en of dit gaat lukken lees je in deze roman.

Het verhaal is herkenbaar voor mensen die volwassen zijn geworden in de naoorlogse periode en is geschreven door een auteur die deze generatie kent door eigen ervaringen

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Marieke Kanis, specialist team Ontmoeting en Verblijf

  • Schrijver: Liza van Sambeek
  • Titel: Broeinest
  • Uitgeverij: Prometheus
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 320