Biebtip 474

Gepubliceerd op: 2 maart 2023 11:04

Mot heet eigenlijk Vlinder, maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een schattig kind in een jurkje, maar zo is Mot niet.

Mot houdt van zwarte kleren en is een stoer meisje. Als ze tijdens haar vakantie langs het kanaal in de stad een stel metaalvissers ziet staan, wil zij daar ook bij horen. Ze koopt van haar spaargeld stiekem een magneet en krijgt haar eigen stukje langs het kanaal tussen de andere metaalvissers. De regel bij het vissen is, dat je alles wat je vindt mag houden. Haar moeder vindt dat maar niks. Zij moet niks van al dat roestige spul hebben.

Maar dan vindt Mot op haar stukje een kleine duikboot en begint het avontuur pas echt. Ze gaat met de duikboot op zoek naar de erfenis van de degene voor wie de boot eigenlijk bedoeld was. Daarbij krijgt ze hulp van de andere metaalvissers, die al snel goede vrienden van haar worden. Als het Mot lukt om de erfenis te vinden kan hopelijk voorkomen worden dat de eigenaar van de stad alle oude wijken sloopt en vervangt door allemaal nieuwe gebouwen en luxe winkels.

Mot en de metaalvissers is een spannend verhaal voor stoere jongens en meiden. Heerlijk om zelf te lezen of om voor te lezen in groep 5/6. Zeker weten dat de kinderen willen weten hoe het verhaal verder gaat!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Geraldine Galjee, leesconsulent

  • Schrijver: Sanne Rooseboom
  • Titel: Mot en de metaalvissers
  • Uitgeverij: Van Goor
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina‚Äôs: 333