De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Biebtip 476

Gepubliceerd op: 20 maart 2023 13:43

Deze werkelijk meesterlijk geschreven fantasy reeks is zo groots en zo meeslepend, dat het bijna onmogelijk is om je boek weg te leggen.

De benaming ´deel 1 en 2´ is in dit geval nogal verwarrend. Het betreft namelijk het 6e en 7e boek van een reeks verhalen over de dwergenstammen uit het Veilige Land. Dit lang verwachte vervolg (6 jaar !) op de Dwergen reeks, met als titel ´De terugkeer van Dwergen´, is in 2 boekdelen uitgegeven, en is tevens het logische vervolg op de eerdere boeken 1 tot 5.

In ‘De terugkeer van de Dwergen’ worden meerdere boeiende verhaallijnen beschreven, waarvan de meest vooraanstaande die is van de innemende jonge dwerg Goimron. Wanneer deze een boek in handen krijgt die door de oude dwergenheld Tungdil Goudhand zelf blijkt te zijn geschreven, is hij er van overtuigd dat deze legendarische dwergenstrijder nog in leven is.

Als Goimron besluit om eropuit uit te trekken om de eeuwenoude volksheld te vinden, wordt hij zich langzaam maar zeker bewust van een machtsstrijd tussen de mensen, Alfen en Elfen van het Veilige Land.

Tegelijkertijd wordt een andere verhaallijn ingekleurd door de onverschrokken Xanomir, een dwerg uit de stam van de Eerste. Xanomir ontdekt met zijn zelf gebouwde duikklok bij toeval dat er zich een grote dreiging vormt in het Land van Gene Zijde.

Deze en nog een aantal andere kleurrijke verhaallijnen komen vervolgens prachtig bij samen op een manier die zo herkenbaar is uit de voorgaande boeken van Markus Heitz, namelijk; door oorlog en strijd.

Ook deze 2 delen staan vol met fenomenale veldslagen en spannende passages die naadloos samenkomen met de intriges. Eerder zorgvuldig geplante zaadjes uit het laatste boek (De triomf van de Dwergen, deel 5) vallen hier schitterend op hun plaats.

De Dwergen van Markus Heitz was al echt een van mijn favoriete boeken aller tijden, maar met dit uit 2 delen bestaande vervolg weet de schrijver opnieuw een vreselijk boeiend avontuur te presenteren. Goed nieuws voor alle liefhebbers van de dwergen reeks; in april 2023 wordt ook deel 8 uitgebracht!

Wilt u deze boeken ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Bastiaan Rosenkamp, Medewerker Klantcontacten in Epe, Wezep en Vaassen

  • Schrijver: Markus Heitz
  • Titel: De terugkeer van de Dwergen – deel 1 en 2
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff Fantasy
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 864