Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 9

Gepubliceerd op: 28 februari 2013 00:55

Als Marloes op een dag tegen een jongen in een rolstoel aanbotst, is er gauw vriendschap gesloten tussen Marloes en Daan. De ouders van Daan schamen zich voor Daan’s handicap. Zij zijn eigenaar van een schoenenfabriek en stinkend rijk! Als de ouders van Daan merken dat Daan en Marloes veel met elkaar omgaan, geven ze hem slaaptabletten en verstoppen zijn rolstoel. Sonja (de huishoudster) en Marloes verwisselen de slaaptabletten voor vitaminetabletten.

Zo kunnen Daan en Marloes toch met elkaar omgaan. De vader van Marloes is handig en maakt voor Daan een speciale rolstoel die Snorrel genoemd wordt. Als Marloes en Daan met de “Snorrel” uitgaan, wordt Daan ontvoerd. Het blijkt de enge zwerver te zijn die vaker bij het huis van Daan en Marloes te vinden was. De ontvoerder eist één miljoen euro voor de vrijlating van Daan. Bij het afgeven van de tas met geld wordt ook Marloes ontvoerd. Hoe gaat dit aflopen en wie zitten er achter de ontvoering van Daan en Marloes? Dat ga ik nog even niet verklappen; lees het boek zelf maar. Ik heb dit in elk geval in 1 adem uitgelezen. Het is goed geschreven en erg spannend. Leeftijdsadvies: voor 10 jaar en ouder.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe !” Rita van Tongeren – medewerkster secretariaat

  • Schrijver: Helen Vreeswijk
  • Titel: Het losgeld
  • Uitgeverij: Standaard uitgeverij
  • Jaar van uitgave: 2002
  • Aantal pagina’s: 123 pagina’s