Bijna 10.000 e-books geleend

Gepubliceerd op: 30 oktober 2017 18:26

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe hebben in de vakantiemaanden juli, augustus en september bijna 10.000 e-books geleend. Het aantal uitleningen van e-books laat in de vakantie altijd een stijging zien. E-reader, tablet en smartphone zijn makkelijk mee te nemen naar strand, park en andere vakantiebestemming.

Er zijn inmiddels meer dan 3.000 leden van de bibliotheek Noord-Veluwe die e-books lenen via onlinebibliotheek.nl/e-books. Gemiddeld hebben zij dit jaar 7 e-books geleend, waarvan het grootste deel in de vakantiemaanden. Ook na de vakantie zijn e-books makkelijk, een e-reader weegt veel minder dan een boek en de lettergrootte is eenvoudig aan te passen.

Veel keus e-books
Bibliotheekleden kunnen gratis een keuze maken uit ruim 15.000 e-books via onlinebibliotheek.nl/e-books. De e-books zijn 24 uur per dag te leen. De e-books kunnen gelezen worden op tablet, smartphone, e-reader en laptop/computer. Er kunnen tot tien e-books tegelijk geleend worden en de uitleentermijn is drie weken. Alle genres die als papieren boek in de bibliotheek te krijgen zijn, zijn ook als e-book beschikbaar: thrillers, chicklit, streekromans, literatuur, informatief, enz. Ook voor kinderen en jongeren zijn leuke e-books beschikbaar, van voorleesboeken voor peuters tot spannende verhalen voor young adult.

E-bookspreekuur
Om de e-books te lenen moet er een account aangemaakt worden. Voor hulp bij het aanmaken van het account of bij lenen van de e-books via onlinebibliotheek.nl zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De spreekuren vinden plaats in de eerste week van iedere maand. De komende spreekuren zijn: woensdag 1 november Heerde, donderdag 2 november Epe, vrijdag 3 november Wezep, maandag 6 november Hattem en dinsdag 7 november Elburg, steeds van 14.00 – 17.00 uur. Neem de eigen tablet, smartphone of e-reader mee. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur.