Boeiende informatie over achternamen bij lezing in Hattem

Gepubliceerd op: 5 december 2019 09:29

Op 28 november was Wim Huijsmans bij Bibliotheek Noord-Veluwe in Hattem te gast voor zijn lezing over achternamen.

Wim Huijsmans begon zijn lezing met uitleg over de herkomst van de achternamen. Gecombineerd met een stuk geschiedenis en voorzien van voorbeelden wist hij de aanwezigen te boeien. Veel werd duidelijk over de herkomst van onze achternamen.

Verder had hij een top 10 van achternamen van Hattem gemaakt. De aanwezigen kenden natuurlijk wel mensen met deze achternamen. Door deze herkenbaarheid ging het onderwerp nog meer 'leven'.

Persoonlijke informatie
Voor degenen die zich vooraf via website van de bibliotheek hadden aangemeld, had hij het een en ander over de achternaam uitgezocht. Deze persoonlijke informatie werd zeer op prijs gesteld. Ook had hij nog een leuke anekdote, dat wil zeggen een krantenartikel van vroeger, die betrekking had op de achternaam toegevoegd. Dit krantenartikel had hij gevonden via Delpher.nl.

Op deze website en nog een paar andere attendeerde hij tenslotte de aanwezigen. Een zeer interessante avond, waarbij Wim Huijsmans zijn enthousiasme voor achternamen wist over te brengen op zijn publiek.