Boeiende lezing “Alles wordt anders” door Dik Bijl

Gepubliceerd op: 13 maart 2019 16:51

Dik Bijl, auteur van Alles wordt anders, heeft in Hattem een interessante lezing gehouden bij de Bibliotheek in MFC de Marke. Het publiek luisterde geboeid naar het verhaal van Bijl, die met veel kennis van zaken sprak.

Toekomst scenario
De ontwikkelingen op digitaal gebied gaan heel snel: robots en kunstmatige intelligentie nemen banen over, zelfrijdende auto’s en 3D printers leiden tot een revolutie in de transport en logistiek. De lezing zette de aanwezigen aan het denken hoe de wereld van onze kinderen en kleinkinderen eruit zal zien. Bijl nam de aanwezigen mee naar vroeger en liet zien welke ontwikkelingen er de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Daarna vroeg hij het publiek welk scenario ons te wachten staat in de toekomst. Dat leverde een geanimeerd gesprek op: dat alles anders wordt, dat begrijpt iedereen wel, maar hoe anders? Ons werk en ons leven zullen in ieder geval ingrijpend veranderen.

Wie er niet bij was heeft echt iets gemist
Een van de aanwezigen vond de lezing zo boeiend dat hij aangaf dat eigenlijk meer mensen dit zouden moeten horen, wie niet aanwezig was heeft echt iets gemist! Dik Bijl is arbeids- en organisatiepsycholoog en onderzoekt hoe mensen nu en in de toekomst werken en leven. Hij is een van de grondleggers van Het Nieuwe Werken. Hij adviseert bedrijven en geeft presentaties over de manier waarop individuen en organisaties kunnen inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen. Dik Bijl is auteur van 'Het nieuwe werken', 'Aan de slag met het nieuwe werken' en 'Alles wordt anders'.