Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Boeiende Rusland lezing in Wezep

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020 13:31

Op 19 oktober vertelde drs. Marie-Thérèse ter Haar, Rusland deskundige, in Wezep over de verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland. De lezing werd ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De bezoekers lieten zich meenemen in het verhaal van Marie-Thérèse ter Haar aan de hand van de recente geschiedenis van Rusland en de actuele gebeurtenissen. Marie-Thérèse ter Haar is een enthousiaste spreker en kan op zeer boeiende manier en vol passie haar verhalen en ervaringen overbrengen. De bezoekers waardeerden de kennis van de spreekster en vonden de lezing zeer de moeite waard.

Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo’n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet.

Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen, cursussen en het organiseren van reizen naar Rusland. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.