Boek Ik, Robot voor wethouder Berkhoff

Gepubliceerd op: 13 november 2017 18:14

Wethouder Berkhoff heeft vanmorgen in Heerde het boek “Ik, Robot” ontvangen uit handen van Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. “Ik, Robot” is het cadeauboek van Nederland Leest, dat dit jaar in het teken van Robotica staat. Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen het boek gratis ophalen in een van de bibliotheekvestigingen, zolang de voorraad strekt.

Door zijn medewerking aan de overhandiging van het boek laat wethouder Berkhoff zien dat leesbevordering voor hem belangrijk is. Berkhoff is met name benieuwd naar het laatste hoofdstuk van Ik, Robot, geschreven door Ronald Giphart en robot Asibot.

Volgens Hetty Kruithof is Robotica een thema waar de bibliotheek wat mee kan. “We hebben echt een heel leuk aanbod van activiteiten deze maand, passend bij Robotica. Op 30 november is in de Brinkhof in Wezep de film Ex Machina, waarin een robot een van de hoofdrollen speelt. Deze film is een sciencefictionthriller uit 2015.

Voor de jeugd zijn er twee wedstrijden, voor de kinderen t/m groep 4 een kleurwedstrijd met een kleurplaat van een robot. En voor leerlingen van groep 5 t/m 8 is er een knutselopdracht: maak je eigen robot. En de prijzen hebben uiteraard iets met robots te maken.” Wat Hetty Kruithof betreft is er nog wel meer rondom robotica waar de bibliotheek aandacht aan wil schenken. “Voor volgend jaar zijn we al volop aan het plannen en robotica zal in 2018 zeker weer op de agenda staan.”