Boekstartcoach Heerde: in gesprek over belang van voorlezen

Gepubliceerd op: 11 maart 2020 12:38

In Heerde start op 18 maart de boekstartcoach van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De boekstartcoach gaat met jonge ouders in gesprek bij het consultatiebureau. Dit gesprek gaat over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling en de woordenschat en over hoe leuk en plezierig voorlezen is.

Boekjes voor jonge kinderen
Er wordt niet alleen gepraat over boeken, er is natuurlijk een mooie collectie boeken voor jonge kinderen aanwezig. Denk hierbij aan stoffen boekjes, plastic boekjes, hard kartonnen boekjes, boekjes die knisperen en boekjes met kinderliedjes. Ook zijn er folders met tips voor voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Ouders kunnen in de bibliotheek een gratis bibliotheeklidmaatschap voor hun baby aanvragen. Ze krijgen dan bovendien een leuk boekstartkoffertje met daarin 2 boekjes.

Openingstijden
Vanaf 18 maart is de boekstartcoach twee maal per maand aanwezig bij het consultatiebureau in Heerde, Stationsstraat 21, 8181 CW Heerde.
Kijk hier voor de exacte data. De boekstartcoach is aanwezig van 9.00 tot 12.00 uur.

Samenwerking
Boekstartcoach is een uitbreiding van Boekstart, dat ouders aanmoedigt om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Om de ouders te stimuleren om naar de bibliotheek te komen, komt de bibliotheek waar bijna alle ouders komen: het consultatiebureau! Ook wordt informatie gegeven over Boekenpret. Dit project bieden gemeente Heerde en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan om jonge ouders te helpen met de taalontwikkeling van hun kinderen. Het samenwerkingsverband van Boekstart, bestaande uit bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en de gemeente is het startpunt van Boekstartcoach. Het project Boekstartcoach wordt al succesvol ingezet in Wezep en Wapenveld.