Certificaten voor werken met e-overheid

Gepubliceerd op: 26 mei 2017 11:27

In de bibliotheek in Epe hebben 5 cursisten een Digisterker certificaat ontvangen. Bij een Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid. Ook de website van de gemeente Epe wordt behandeld.

Cursisten leren hoe ze via de website www.epe.nl een formulier kunnen invullen, een aanvraag kunnen indienen of een melding kunnen doen. Zo wordt er bijvoorbeeld geoefend met het aanvragen van het uittreksel bevolkingsregister, met het doorgeven van een verhuizing en het nakijken of voor plaatsing van zonnepanelen een omgevingsvergunning nodig is. Ook kunnen de cursisten nu informatie vinden op de sites van de belastingdienst, de SVB en andere overheidsdiensten.

Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, reikte de certificaten uit in bijzijn van docenten Jacob Wubs en Natascha Siedych. Dat de Bibliotheek deze training geeft is volgens Hetty Kruithof logisch “We zijn er als Bibliotheek voor lezen, leren en informeren. Graag helpen we de inwoners van de Noord-Veluwe om zelfstandig met de computer te kunnen werken. De computertraining voor beginners, Klik & Tik, geven we al jaren. Deze training is een waardevolle aanvulling hierop”. Sinds januari zijn de computertrainingen gratis, zowel Klik & Tik als Digisterker. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de servicebalie in de Bibliotheek of via onderstaande knop. De deelnemers zijn enthousiast over de training en geven aan dat dit een laagdrempelige, leerzame en duidelijke wegwijzer is in de digitale overheid (E-overheid).