Computerlessen bibliotheek: “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 11:25

In de bibliotheek in Elburg hebben de deelnemers van de Klik & Tik computercursus hun certificaat ontvangen. Marieke Kanis, teamleider bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde de certificaten.

De digitale wereld is de toekomst
De deelnemers, die 15 lessen van steeds 2 uur hebben gevolgd, vinden het belangrijk om bij te blijven. “De digitale wereld is de toekomst en ik wil niet achterblijven”, vertelde een van de deelnemers, “Het is belangrijk om zelfstandig internet te kunnen gebruiken. Ik heb vaardigheden op de computer aangeleerd die ik eerst niet kon. Dit geeft mij zekerheid.” Die zelfstandigheid was ook voor een van de andere deelnemers de reden om de computercursus bij de bibliotheek te volgen. “Ik wilde zelfstandig worden met e-mailen en eenvoudige computervaardigheden leren. Dat is ook gelukt, ik kan nu zoeken op websites en daar informatie vinden en ik ben vooral blij dat ik heb leren e-mailen. Ik vind het heel gezellig met de groep en ondertussen leer je ook nog.”

Mee doen in de maatschappij
Zorgen dat mensen mee kunnen doen in de maatschappij, dat is volgens Marieke Kanis de reden dat de Bibliotheek Noord-Veluwe de computercursussen verzorgt. “Het is belangrijk dat mensen zelfstandig zijn, dat ze zich zelf goed kunnen redden. Hierdoor blijven ze betrokken bij hun omgeving. En dat is winst voor henzelf en voor de maatschappij.”

Naast de computercursus voor laptop en pc is er ook een cursus voor tablet en iPad en een cursus omgaan met de e-overheid. Kijk hier voor meer informatie. Kijk hier voor meer informatie of vraag ernaar bij een van de vestigingen.