Cursist tablet training: “Ik zou de tablet niet meer willen missen!”

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019 12:07

Afgelopen woensdag ontvingen de cursisten van de eerste tablet training van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg hun certificaat. Na vijf lessen hebben ze het Klik & Tik tablet programma volledig gevolgd en bovendien de mogelijkheid gekregen om hun eigen specifieke vragen beantwoord te krijgen.

De cursisten zijn enthousiast over de training. Beide cursisten vertellen dat ze veel geleerd hebben en blij zijn met Annet van Dijk, trainer van de cursus. “Annet is heel geduldig en bleef de oefeningen en lesstof net zo lang herhalen tot we geen vragen meer hadden. Bovendien konden we ook praktische vragen buiten het cursusprogramma om stellen, bijvoorbeeld over het gebruik van een routeplanner.”

Waar de ene cursist eerst Klik & Tik trainingen op de laptop/pc heeft gevolgd was voor de ander de tablettraining de eerste kennismaking op het digitale vlak. En voor beide was dit de goede manier. Ze kunnen zich nu goed redden en geven aan de tablet niet meer te willen missen.
Trainer Annet van Dijk is tevreden: “Het is zo leuk om te zien dat mensen zich echt de tablet eigen kunnen maken!” En of die tablet nu een Samsung of een iPad is maakt haar niet uit.

Dat de cursisten nog steeds gretig zijn om meer te leren viel Diana Pater, die namens de Bibliotheek Noord-Veluwe de certificaten uitreikte, direct op. “Toen ik vertelde dat ik mijn tablet veel gebruik voor het volgen van het nieuws werd meteen gevraagd naar de lokale media en hoe die te volgen zijn. We zijn als Bibliotheek heel blij dat we met onze trainingen mensen helpen om digitaal vaardiger te worden.”

Voor meer informatie over de tablet- en computertrainingen kunnen geïnteresseerden terecht bij de informatiebalie van de bibliotheek of zelf kijken op deze pagina.