De Bibliotheek en Belastingdienst

Gepubliceerd op: 8 maart 2018 17:36

Rond 1 maart krijgen veel Nederlanders bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Deze belastingaangifte moet vóór 1 mei digitaal ingediend zijn. Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid bij de Bibliotheek
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert Bibliotheek Noord-Veluwe de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst.

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet is er de cursus Klik & Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leren de cursisten om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. Meer informatie kunt u hier vinden.