De WoWi! bus komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Gepubliceerd op: 17 maart 2018 11:25

Zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten. Biebbus vol digitale nieuwigheden komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe

Iedereen kan zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten en gadgets bij het bezoek van de biebbus vol digitale nieuwigheden aan de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Tijdens de inloop van 15.00 tot 16.30 uur krijgen bezoekers inzicht in de processen die horen bij het maken van een 3D ontwerp, het programmeren van software en hardware en het maken van virtual reality. Daarnaast kunnen bezoekers hun zelf gemaakte virtual reality uitproberen met één van de VR-brillen, zelf piano spelen op snoepjes of fruit of zien hoe een 3D print gemaakt wordt. Op deze manier krijgen bezoekers een duidelijk beeld van wat technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan in de toekomst kunnen brengen.

Aanmelden gewenst
Geïnteresseerde volwassenen en kinderen die zeker willen zijn van een plek kunnen zich aanmelden via onderstaande link of in de bibliotheek in Wezep, Epe of Oldebroek. Er kunnen maximaal 10 bezoekers tegelijk een kijkje nemen in de biebbus.
De tijden van de inloop in de biebbus zijn:

• Vrijdag 6 april bij bibliotheek Oldebroek 15.00 - 16.30 uur
  • Vrijdag 13 april bij bibliotheek Wezep 15.00- 16.30 uur
  • Donderdag 19 april bij bibliotheek Epe 15.00 – 16.30 uur

Workshops groep 7 en 8
Naast deze inloop voor alle geïnteresseerden zijn er workshops voor scholen. Leerlingen van groep 7 en/of 8 van de Bron en de Rank in Wezep, de Gildeschool en de Hoge Weerdschool in Epe, de Van Kinsbergenschool en de Vrijheid in Elburg en de Timotheüsschool in Oldebroek volgen maar liefst 4 workshops in en bij de biebbus. Ze gaan aan de slag met programmeren door middel van een spel, ontwerpen 3D-objecten, creëren een virtuele wereld die door een VR-bril kan worden bekeken en maken een eigen film met special effects.

Volop inzetten op robotica
Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg-Hendriksen is enthousiast. “Bezoekers inspireren en informeren, dat is de rol van de bibliotheek bij het kennismaken met digitale innovatie. Dit jaar zet de bibliotheek volop in op robotica en digitale ontwikkelingen. Er komen workshops over bijvoorbeeld programmeren voor volwassen, er zijn digisummer activiteiten voor de jeugd, er komen lezingen en in ons Educatief Programma voor het onderwijs is volop aandacht voor mediawijsheid. We hebben onlangs een nieuwe medewerker aangenomen die gaat zorgen voor een jaarprogramma rondom robotica en digitale innovaties.”

WoWi
De digitale biebbus is een WoWi! bus: WoWi! staat voor Workshop on Wheels: innovatie!