Digisterker certificaten uitgereikt in Vaassen

Gepubliceerd op: 17 mei 2018 12:43

In de bibliotheek in Vaassen hebben de cursisten een Digisterker certificaat ontvangen uit handen van Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bij de Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid, zoals de website van de eigen gemeente en Mijn Overheid, ook leren ze om een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Digivaardig
De cursisten zijn blij dat ze de training gevolgd hebben. “Ik heb mijn angst om met DigiD in te loggen overwonnen” vertelde een van de cursisten, terwijl een ander zegt “Het in de bibliotheek oefenen met de e-overheid is voor mij een goede stimulans, thuis kwam het er niet van”. De cursisten zijn trots op de nieuw verworven kennis “Ik ben zeker digivaardiger geworden!”.

Waardevolle training
Hetty van de Weg reikte de certificaten uit in bijzijn van docenten Magda Weemaes en Natascha Siedych. Dat de Bibliotheek deze training geeft is volgens Hetty van de Weg vanzelfsprekend “We zijn er als Bibliotheek voor lezen, leren, informeren en participeren. Iedereen moet mee kunnen doen in deze snel veranderende maatschappij, een computer kunnen gebruiken is daarbij noodzakelijk. Graag helpen we de inwoners van de Noord-Veluwe om zelfstandig met de computer te kunnen werken. De computertraining voor beginners, Klik & Tik, geven we al jaren. De Digisterker training is een waardevolle aanvulling hierop”.

Ook Digisterker worden?
De computertrainingen zijn gratis, zowel Klik & Tik als Digisterker, cursisten betalen alleen voor het werkboek. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de servicebalie in de Bibliotheek of via deze link.