Digitale bronnen ontdekken bij de bibliotheek

Gepubliceerd op: 21 november 2019 09:39

De bibliotheek biedt toegang tot digitale bronnen op het gebied van o.a. schrijvers, taal, consumententests en studie. Al deze databanken zijn te raadplegen in de bibliotheek, maar bibliotheekleden kunnen de meeste digitale bronnen ook thuis gebruiken. Voor informatie en uitleg over de digitale bronnen, maar ook over de apps en e-books van de bibliotheek en de LuisterBieb is er maandelijks een Digitaal spreekuur.

Breed aanbod
Binnen de digitale bronnen is er voor iedere leeftijdsgroep een aanbod. Voor de allerkleinsten zijn er voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken, voor scholieren o.a. de (jeugd) uittrekselbank, schrijversinformatie en theorie.nl om te oefenen voor hun rijbewijs, en voor volwassenen de consumentenbondtests, het Financiële Dagblad, woordenboeken, documentaires en de Studie Winkler Prins. Het complete aanbod is hier te vinden. 

Apps, e-books en LuisterBieb
Bibliotheekleden kunnen ook gratis gebruik maken van diverse apps, e-books en de LuisterBieb. Voor het verlengen van geleende boeken en dvd’s en reserveren uit de collectie van de bibliotheek kan de Iguana app gebruikt worden. Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een gevarieerde selectie titels van bekende auteurs. Het lezen van e-books kan via smartphone of tablet, e-reader of op de laptop/computer. De collectie bevat ruim 25.000 e-books. Kijk hier voor meer informatie.

Digitaal spreekuur
Wil je hulp of advies bij het gebruik van de apps of meer weten over de e-books van de bibliotheek? Kom dan naar het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat is iedere maand in iedere gemeente van het werkgebied. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning over de digitale bronnen, apps en e-books van de bibliotheek en over de LuisterBieb. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Data volgende spreekuren
De komende spreekuren zijn, steeds van 14.00 – 17.00 uur:

  • maandag 2 december Hattem
  • dinsdag 3 december Elburg
  • woensdag 4 december Heerde
  • donderdag 5 december Epe
  • vrijdag 6 december in Wezep

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.