E-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep

Gepubliceerd op: 26 mei 2017 11:42

Het papieren boek is nog steeds populair, maar vooral in de vakantie worden er veel e-books gelezen. Bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen via bibliotheek.nl. Voor hulp bij het lenen van deze e-books of het aanmaken van een account om e-books te kunnen lenen zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens de e-bookspreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. De spreekuren vinden plaats in de eerste week van iedere maand. De komende spreekuren zijn: Epe donderdag 1 juni, Wezep vrijdag 2 juni, Elburg dinsdag 6 juni, Heerde woensdag 7 juni en Hattem maandag 12 juni, steeds van 14.00 – 17.00 uur.

Neem de eigen tablet, smartphone of e-reader mee. Bij gebruik van een e-reader moet ook de eigen laptop worden meegenomen naar het spreekuur.
E-books zijn 24 uur per dag te leen, de titels zijn nooit uitgeleend maar altijd beschikbaar. Ook voor ouderen zijn e-books ideaal, de lettergrootte is eenvoudig aan te passen. E-books zijn te lezen op een tablet, smartphone of e-reader.

Het aanbod aan e-books van de bibliotheek bestaat inmiddels uit meer dan 13.000 verschillende titels. Thrillers, streekromans, waargebeurde verhalen, kinderboeken, Young Adult, Lezen voor de lijst, informatief voor studie, werk of hobby, het aanbod e-books is net zo divers als het aanbod papieren boeken.