Enthousiaste Herman Pleij zorgt voor een lach in Elburg

Gepubliceerd op: 10 maart 2020 12:42

Herman Pleij was als spreker te gast in Elburg op uitnodiging van de Culturele Stichting Elburg, Elburger Boekhandel en Bibliotheek Noord-Veluwe. De ontmoeting vond plaats in het kader van de Boekenweek, met als thema “Rebellen en dwarsdenkers”.

Op bevlogen wijze vertelde Herman Pleij over rebellen en dwarsdenkers van het literaire verleden en het heden. Zijn verhaal was boeiend en interessant. Door zijn enthousiasme manier van vertellen schoot het publiek regelmatig in de lach.

Herman Pleij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de Middeleeuwse literatuur. Door de bevlogen wijze waarop Pleij spreekt over diverse onderwerpen, zoals de Nederlandse identiteit en cultuurhistorie, weet hij een breed publiek enthousiast te maken. Zijn lezingen zijn boeiend, verrassend, herkenbaar en onthullen wat ons beweegt. Dit maakt dat het publiek veel plezier beleeft aan zijn verhaal. Zijn belangstelling voor het maatschappelijk debat uit zich in zijn frequente deelname aan praatprogramma’s op de Nederlandse televisie.