Geslaagde boekpresentatie Ton van Leijen

Gepubliceerd op: 28 december 2017 15:25

Ton van Leijen heeft vrijdag 22 december een geslaagde boekpresentatie gegeven in de Bibliotheek in Wezep. De in Wezep wonende schrijver vertelde niet alleen over zijn debuutroman In steen gesmoord, maar ging ook in op het schrijversproces en zijn ervaringen daarbij. De aanwezigen genoten van zijn verhalen en de wijze waarop hij zijn presentatie hield.

Voor Ton is het schrijven van een boek een jongensdroom die is uitgekomen. Hij vertelt dat het schrijven een lastig en ingewikkeld proces is, waar het verhaal soms met jezelf op de loop gaat. Tijdens het schrijfproces ondervond hij dat het niet mogelijk was om op één dag naar Berlijn en Weimar te reizen en weer naar Amersfoort. Ook wilde hij een lijk in Duitsland via de Rijn laten meevoeren naar de Biesbosch. Helaas stroomt de Rijn niet via de Biesbosch. Een groot compliment kwam van een van de luisteraars. Hij vond dat Ton een geloofwaardige beschrijving van de omgeving heeft geschetst, waardoor je het gevoel hebt dat je er ooit bent geweest terwijl dat niet zo is.

Ton heeft twee lijnen in het boek willen aangeven. De eerste is dat het een spannend verhaal moest zijn en de tweede lijn is dat duidelijk wordt wat de impact was voor het gezin uit zijn boek. Hierin is hij goed geslaagd.

De manier waarop hij enthousiast verteld heeft over het schrijversproces en zijn (onder)zoeken naar wat mogelijk is, spoort zeker aan om het boek te gaan lezen (ook te leen bij de bibliotheek Noord-Veluwe: Anton van Leijen “In steen gesmoord”).