Gezocht: nieuwe taalvrijwilligers voor Taalpunt Elburg en Oldebroek

Gepubliceerd op: 26 oktober 2018 10:58

De Taalpunten in Elburg en Oldebroek zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. In november start er op donderdagavond een nieuwe taaltraining voor vrijwilligers uit de gemeenten Elburg en Oldebroek bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De training bestaat uit vier avonden en vindt plaats in de Bibliotheek in Elburg, Clakenweg 146, 8081LZ Elburg. De training start donderdag 8 november, de lestijden zijn van 19.00 – 21.30 uur.

Belangrijke rol taalvrijwilligers
Er is nog plaats voor nieuwe taalvrijwilligers die graag een deelnemer met een hulpvraag op het gebied van taal willen helpen. Een taalpuntdocent verzorgt de training en zorgt voor de koppeling tussen deelnemers en taalvrijwilligers.
Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet als taalcoach na de training. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week.

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie mail naar:

Kijk hier voor overige informatie over de Taalpunten.