Gezond Tussendooren

Gepubliceerd op: 24 januari 2023 16:31

De bibliotheken in Elburg, Wezep en Hattem doen mee aan de campagne “Gezond Tussend’ooren”.

Het doel van de campagne is om jonge ouders (van kinderen tussen de 2-4 jaar) bewust te maken van gezonde tussendoortjes en om de keuze in bijvoorbeeld de supermarkt makkelijker te maken.

De campagne “Gezond Tussend’ooren” is van 30 januari tot 26 februari 2023. Vanuit het JOGG (Jongeren op gezond gewicht) is samenwerking gezocht met de buurtsportcoaches in de gemeenten Elburg, Oldebroek en Hattem. Bovendien nemen supermarkten, CJG, kinderopvang en bibliotheken deel aan deze campagne.

In de bibliotheek in Elburg, Wezep en Hattem zijn tijdens de campagne kleurplaten, posters, boekenleggers en flyers over Gezond Tussend’ooren verkrijgbaar. Ook staan dan alle leuke informatieve- en prentenboeken over gezonde voeding voor jonge kinderen bij elkaar op een thematafel.

Daarnaast komen enkele groepen peuters van de kinderopvang naar de bibliotheek. Daar wordt voorgelezen door de bibliotheek en de buurtsportcoach zorgt voor knutselmaterialen over voeding.