Interessante historische lezing bij bibliotheek Vaassen

Gepubliceerd op: 14 november 2022 18:04

Donderdagavond 10 november hield Rob Krabben bij de bibliotheek in Vaassen een historische lezing. De lezing ging over zijn boek “Oh ja! Het alfabet van onze jeugd”. De lezing werd georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe in samenwerking met Museum Vaassen Historisch.

De interessante lezing ging over het dagelijks leven in de jaren 50 en 60. De spreker nam het publiek mee terug in de tijd. Hij had een mooie presentatie die werd ondersteund met veel beeldmateriaal en geluidsfragmenten.

Het boek “Oh ja! Het alfabet van onze jeugd” is een verzameling (alfabetisch gerangschikte) herinneringen aan spelletjes, belevenissen, voorwerpen, levensmiddelen en nog veel meer zaken die het leven bepaalden in de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw. Het boek is te leen bij Bibliotheek Noord-Veluwe.

Na de lezing was er de gelegenheid om de reclamevoorwerpen uit de jaren 50 en 60 te bekijken. Deze werden beschikbaar gesteld door Museum Vaassen Historisch.

De lezing vond plaats in het kader van de landelijke actiemaand Nederland Leest. Het thema van dit jaar is Oud worden, jong blijven.